Artists

De Jeugd van Tegenwoordig

Vjèze Fur (Freddy Tratlehner), WiWa (Olivier Locadia), Faberyayo (Pepijn Lanen) en producer Bas Bron breken in 2005 door met de monsterhit Watskeburt?! In datzelfde jaar spelen ze voor het eerst op Lowlands en brengen ze hun debuutalbum Parels Voor De Zwijnen uit. Met hun aanstekelijke, genre-overstijgende sound maken ze voor hiphop de weg vrij naar het mainstream-publiek in Nederland en België. In 2006 wint De Jeugd zowel een 3FM Award als een Edison in de categorie Beste Nieuwkomer. 

Daarna volgen hits als Sterrenstof en Get Spanish en vele albums: De Machine (2008), De Lachende Derde (2010), Ja, Natúúrlijk! (2013) en Manon (2015). In februari 2018 verschijnt hun zesde album Luek, dat al in november van datzelfde jaar wordt opgevolgd door hun zevende album Anders (Different). Vorig jaar nam De Jeugd met Maan de single Naar De Maan op, waarvoor ze een gouden plaat kregen. Die track is inmiddels ruim 12 miljoen keer gestreamd.

In hun inmiddels 18-jarige carrière won De Jeugd van Tegenwoordig talloze prijzen, waaronder meerdere 3FM Awards, De Popprijs (2011) en de Gouden Harp (2012). Ze spelen nog altijd op de hoofdpodia van de grote festivals en hun clubtours in Nederland en België verkopen standaard uit. In 2019 gaven ze hun duizendste concert, in een uitverkocht Olympisch Stadion in Amsterdam.

'Moderne Manieren', dat uitkwam op 11 augustus 2023, is het achtste album van De Jeugd van Tegenwoordig en het eerste dat op nummer één binnenkomt in de Nederlandse chart. In dat jaar spelen ze de best bekeken en best gerecenseerde show op Lowlands en volgt een uitverkochte tour in onder andere AFAS Live Amsterdam (3x), RTM Ahoy Rotterdam, Roma Antwerpen (2x) en Ancienne Belgique in Brussel.

Social
Music

Contact

Daan de Boer